Vuoden 2017 Juulia- Hanna Laakso

27.01.2017

IMG_6113.JPGOlen Hanna Laakso ja sain suuren kunnian tulla valituksi vuoden Juuliaksi 2017. Vieläkin vähän ihmetyttää, kuinka olen tällaisen kunnian ansainnut? Olen tanssinut Juuliassa sen perustamisesta asti, lukuun ottamatta muutamaa lyhyttä pätkää äitiyslomaa. Tanssiharrastus vuosia on siis enemmän kuin välillä haluaisinkaan myöntää. Ainakaan silloin, kun tulee tunne etten vieläkään osaa mitään. Olen tanssinut eri ryhmissä; välillä useita kertoja viikossa, välillä ajan puutteen vuoksi vain yhdessä ryhmässä kuten nykyään. Ihana ryhmäni on sunnuntain Bellydonnes- mukavampaa porukkaa saa hakea! Kun nyt miettii taaksepäin, tuntuu huimalta, kuinka pitkä yhteinen taival minulla oikeasti on ollut Taikun ja Juulian kanssa. Matkalla ovat vaihtuneet asuinpaikat, työt, miehet ja paljon muuta. Paljon on elämässä ollut myllerrystä näiden vuosien aikana. Tanssi Juuliassa on ollut hyvä täsmähoito väsymykseen, suruun ja stressiin. Toisaalta ilo ja riemu siellä ovat tavanneet aina pulputa ja moninkertaistua kotiin viemisiksi. Olen tanssinut erilaisissa näytöksissä, mitä meilikuvituksellisimmissa asuissa ja myös varsin erikoisia koreografioita; osa Taikun tekemiä ja osa omaa ja siskoni käsialaa. Parhaiten kaikista esiintymisistä lähisuku kuitenkin yhä muistaa karjakon roolin lehmän kanssa tanssitalon 5-vuotis näytöksessä, joka oli oikeastaan pelkkä välinumero, tanssin vaihtuessa toiseen. Siinä siis toistaiseksi tähtihetkeni. Myös muutamiin kisoihin olen vuosien aikana osallistunut.

Perhearjessani yritän nykyään tasapainoilla työn, perheen ja opiskelun ristipaineissa. Voitte kuvitella, että  tanssitunnit tulevat välillä tarpeeseen! Perheeseeni kuuluu mies ja kaksi lasta. Koko perhe on altistettu itämaiselle tanssille ja Juulialle, siis jo todella monen vuoden ajan, lapset syntymästään asti.  Tai itseasiassa jo ennen syntymää, sillä molemmat ovat päässeet tanssimaan mukaan jo ennen syntymäänsä, vatsa kun ei tahtia haitannut, ehkä hiljensi vähän. Luulen myös, että tanssilla on ollut vaikutusta siihen, että rakas mieheni minusta kiinnostui- vuosia sitten. Perheen miesväki on myös päässyt jo esiintymään tanssikoulun näytöksissä. Yksi huippuhetkeni onkin ehdottomasti, kun pääsin muutama vuosi sitten yhtaikaa lavalle loppubiletyksessä oman poikani kanssa. Juuri 5-vuotta täyttänyt tyttöni ei ole vielä esiintynyt, eikä tanssi missään Juulian ryhmissä, mutta intoa olisi jo kovasti! Mieheni on istunut katsomassa tähän mennessä todella monta näytöstä ja jaksaa edelleen, toivottavasti, tulla yhtä innokkaasti kannustamaan meitä esiintyjiä. Vuosien varrella olen houkutellut Juuliaan mukaan tanssimaan myös siskoni ja ovat tanssia testanneet myös useammat ystäväni. Tanssi on mielestäni myös erinomainen tapa tavata siskoaan ainakin kerran viikossa.

Yhteisissä vuosissa on niin huima määrä upeita muistoja, etteivät ne tähän mahtuisi- pitäisi kirjoittaa kirja. Hienoja kokemuksia, itsensä ylittämistä, ilon hetkiä yhdessä ryhmän kanssa, yhdessä perheen kanssa ja tietysti yhdessä Taikun kanssa. En pysty keksimään mitään muuta harrastusta, jolla täyttää elämänsä näin hienolla tavalla, joka antaa niin paljon itselle ja koko perheelle. Toki eipä ole toista niin hienoa paikkaa tanssin harrastamiseen kuin Tanssitalo Juulia, eikä- anteeksi vaan muut- yhtä loistavaa opettajaa kuin Taikku. Tuntisi ovat elämys!

 

Nöyrästi kiittäen yhteisistä vuosista- tulkoon niitä vielä monia lisää!

Hanna Laakso

09.12.2018Syksyn 2018 kunniakirjat
31.10.2018Villiä tanssia!-kisojen tuomariarviot
27.09.2018LENITAN STREET FEMME KESÄTIIVARI KERTAUS
23.08.2018Juttu Juuliasta Vantaan Sanomissa 22.8.2018
07.08.2018Toinen Tanssia & Temppuja-ryhmä sunnuntaille Marissa-ryhmän sijaan
26.06.2018Uusia Ryhmiä!
27.05.2018Kevätkauden 2018 diplomit ja tunnustukset
27.03.2018Villiä Tanssia!-kisojen tuomariarviot
27.03.2018Villiä Tanssia!-kisa 17.3.2018
27.02.2018Juulia goes fun(ky) + kisat

Siirry arkistoon »