TANSSITALO JUULIAN HYGIENIAKÄYTÄNNÖT/ TURVALLISUUSSUUNNITELMA SYYSKAUSI 2020, laadittu 13.8.2020:


Otamme toiminnassamme huomioon covid-19- tilanteen ja siihen liittyvät viranomaisten ohjeet.
Taataksemme Tanssitalo Juulian oppilaille mahdollisimman turvallisen tanssiympäristön, olemme päättäneet seuraavanlaisista pelisäännöistä ja suunnitelleet seuraavanlaisia muutoksia normaaliin:


YLEISTÄ

Yleiset THL:n ja valtioneuvoston ohjeet korona-pandemian voittamisessa ovat Juuliassakin voimassa:
käsihygienia, oikea tapa yskiä ja aivastaa, vain oireettomana liikkuminen, keskinäisten lähikontaktien minimoiminen sekä turvavälien muistaminen.


SALIT

- Molemmissa saleissamme Leinikkitiellä (Juulia-sali ja Rosalinda-sali) on käsidesiä, ja opettajat kannustavat jokaisen desinfioimaan kätensä sekä Juuliaan saapuessa että pois lähtiessä.

- Pidämme salien oppilaat erillään toisistaan emmekä esim. harjoita yhteisiä tanssi- tai esitystuokioita.

- Rosalinda-salista Juulia-salin puolella olevassa vessassa kävijät desinfioivat kätensä sekä toisen salin puolelle mennessä että takaisin tullessa.

- Suosituksemme on, etteivät lasta tunneille tuovat tule salien puolelle, ellei ole pakottavaa tarvetta. Tämä ei kuitenkaan koske pienimpien lasten (3-6v.) ryhmiä vaan riisumis- ja vaatetusapua sekä muuta vanhemman läsnäoloa tarvitsevan lapsen YKSI saattaja voi jäädä tunnille. Myös saattajien tulee desinfioida kätensä ja noudattaa yleisiä hygieniaohjeita.

- Salien yleistä siivousta on tehostettu voimakkaammilla, desinfioivilla aineilla. Siivousta tehdään myös tuntien väleissä jonkin verran.


TANSSITUNNIT

- Pyydämme vaihtamaan treenivaatteet, täyttämään juomapullon ja laittamaan hiukset kiinni jo valmiiksi kotona, jos se on mahdollista.

-Tunneille saavutaan hieman ennen tunnin alkua. Muistakaa turvavälit ulko-oven suussa ja pukutiloissa eli antakaa ennen teitä saapuneille aikaa riisua kenkänsä ja takkinsa sekä poistua saliin, ennen kuin itse tulette samaiseen tilaan. Tiloissa vietetään mahdollisimman vähän aikaa ennen ja jälkeen tunnin.

- Tanssitunnilla pidetään riittävää väljyyttä toisiin tanssijoihin ja tunneilla vältetään fyysistä kontaktia vaativia harjoituksia.

- Juuliassa on pitkään toimineita ryhmiä, joiden oppilaiden normaalikäytäntönä on ollut halata tavattaessa rakkaita tanssiystäviä. Nyt toivomme sen välttämistä - keksitään uusia tapoja tervehtiä turvallisesti!

- Juulian venyttelymattoja ei käytetä vaan oppilas tuo halutessaan itse omansa. Opettajat suunnittelevat venyttelyhetket sellaisiksi, ettei venyttelymaton puute muodostu ongelmaksi.

- Mikäli tanssitunnilla käytetään jotain Juuliasta lainattavaa tanssivälinettä, olemme miettineet siltä osin ryhmäkohtaisesti hygieniaohjeet, ja tiedotamme niistä tunneilla.

JOS OPPILAS ALKAA OIREHTIA TUNNIN AIKANA/OIREHTII SAAPUESSAAN:

Saavu tunnille vain täysin terveenä!

- Jos ryhmän ohjaaja huomaa, että tunnille saapuva oppilas oirehtii hengitystieoireita, hänet käännytetään kotiin.

- Mikäli oireilu alkaa tunnin aikana, on oppilaan poistuttava tunnilta. Alaikäisen kohdalla ilmoitetaan asiasta huoltajalle, jonka tulee järjestää oppilaalle kyyti takaisin kotiin mahdollisimman nopeasti.

- Jos oppilaalla todetaan korona-tartunta tunnin jälkeen, toivomme, että ilmoittaisitte siitä myös Juuliaan Taikku Hyvöselle. Muut jatkotoimenpiteet toteutamme THL:n ja valtioneuvoston ohjeistusten mukaan.


Jos hygieniasuunnitelmastamme jäi jotain epäselväksi, tai haluatte vielä keskustella turvallisiin tunteihin liittyvistä asioista, voitte olla yhteydessä Taikku Hyvöseen osoitteessa taikku.hyvonen@kolumbus.fi
Päivitämme ohjeita epidemiatilanteen mukaan sähköpostitse ja kotisivuillemme.


LÄHITUNNIT/ ETÄTUNNIT/ STRIIMAUSTUNNIT

Mikäli korona-tilanne pahenisi niin, ettei tunteja saa pitää normaalisti vaan opetushallitus suosittaa etätunteihin siirtymistä, olemme päättäneet seuraavaa:

- Jos syyskautta on PUOLET TAI ENEMMÄN jäljellä, emme siirry etäopetukseen vaan keskeytämme kauden, ja palautamme käyttämättä jääneet kurssimaksut.

- Jos syyskautta on enää ALLE PUOLET KAUDESTA, jatkamme loppukauden tunnit etäopetuksena.

- Tilanteessa, jossa lähiopetusta on mahdollista jatkaa tietyillä rajoitteilla (esim. kokoontuvan määrän suhteen) saatetaan toimia niin, että tunti pidetään aina vuoroviikoin puolelle ryhmästä. Toinen puolikas seuraa tuntia kotona striimattuna.