23.11.2021:

Tänään saimme pääkaupunkiseudulle uusia rajoitustoimia pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmältä.

Tässä Tanssitalo Juulian toimintaa koskeva tiedote:

Pääkaupunkiseudulla maskisuositusta tiukennetaan nykyisestä. Kasvomaskin käyttöä suositellaan jatkossa myös rokotetuille, kuudennesta luokasta eteenpäin kaikissa julkisissa sisätiloissa.

Hyvin sä vedät!- kausinäytöstemme kohdalla tilanne vaikuttaa edelleen lupaavalta. Sisätilaisuuksiin, jossa on vain istumapaikkoja (kuten näytöksissämme Korson Lumon auditoriossa) saa ottaa edelleen normaalimäärän katsojia.
Lumosta on kerrottu, että vahva maskisuositus ja käsihygienia käsidesineen koskee koko taloa ja siellä järjestettäviä tilaisuuksia.

Tässä kertauksena tärkeimmät Juuliassa jo pitkään olevat hygieniaohjeet, joilla viranomaiset ovat meitä ohjeistaneet:

Harrastustoimintaan ei osallistuta flunssaoireisena!

Noudatetaan yleisiä ohjeita käsi- ja yskimishygieniasta.

Vältetään tarpeetonta fyysistä kontaktia.
Tunneilla pyritään pitämään riittävä turvaväli.

Vahva suositus on, että ohjaajat ja yli 12-vuotiaat käyttävät yleisissä sisätiloissa kasvomaskia, mikäli terveydelliset syyt eivät estä sen käyttöä.

Harrastusryhmä kokoontuu samassa kokoonpanossa, ja kontakteja toisen salin ryhmän kanssa vältetään.

Muiden kuin harrastajien ja ohjaajien oleskelu harrastus- ja pukeutumistiloissa minimoidaan.


Tiedote hygieniakäytännöistä 1.10.2021

Korona-ajan rajoituksia on kevennetty 1.10. alkaen. Se merkitsee alla oleviin 18.8. päivitettyihin Juulian hygieniakäytäntöihin muutoksia:

MASKIT:
Maskia yleisissä tiloissamme käytetään jatkossa uuden suosituksen mukaisesti oman harkinnan mukaan. Tämä koskee sekä oppilaita, opettajia että oppilaiden huoltajia.
THL suosittaa maskin käyttöä harkittavaksi etenkin niille (yli 12-vuotiaille), jotka eivät ole saaneet koronarokotteita.

HYGIENIA:
Asiakastiloissa tartuntalain yleiset hygieniavaatimukset ovat yhä valtakunnallisesti voimassa. Vaatimukset ovat tämän tiedon mukaan voimassa vuoden loppuun, AVI saattaa tästä antaa täsmällisempää tietoa myöhemmin.
Tunneille ei siis edelleenkään saa osallistua, jos oppilaalla on flunssan oireita.
Tehostettu pintojen ja tilojen siivous jatkuu edelleen.
THL suosittaa edelleen huolehtimaan KÄSIHYGIENIASTA, eli niiltäkin osin Juulian vallitsevat käytännöt jäävät voimaan (käsidesi ja/tai käsien pesu).

ETÄISYYDET:
Vaikka kahden metrin turvavälivaatimuksesta ollaan valtakunnallisesti luovuttu, yritämme jatkossakin pitää ryhmän oppilaat parin metrin välein omilla paikoillaan. THL edellyttää edelleen harrastuksen tarjoajalta mahdollisuutta etäisyyden pitämiseen terveysturvallisuuden nimissä, ja siinä turvavälit auttavat hyvin.

KOKOONTUMINEN:
Oppilasmäärää ei enää rajoitusten loppumisen myötä rajoiteta. Koska toimimme kausimaksuperiaatteella ryhmäkoot säilyvät normaalia pienempinä kauden loppuun asti.
Edelleen THL:n suositus on, että harrastusryhmä kokoontuu samassa kokoonpanossa ja kontakteja toisiin ryhmiin vältetään. Tämä tarkoittaa sitä, että emme edelleenkään harjoita yhteisiä tanssituokioita kahden salin ryhmien välillä, eikä poissaolojen korvaaminen ole mahdollista.


AVI saattaa antaa uusia ohjeita tai rajoitteita ja hybridistrategiassa on ns. hätäjarrumekanismi, jonka avulla alueelliset viranomaiset voivat tarvittaessa ottaa käyttöön laajempia toimenpiteitä.
Seuraamme jatkuvasti ohjeistuksia ja tilannetta, sekä ilmoitamme muutoksista/ lisäyksistä sitten tarvittaessa.


TANSSITALO JUULIAN HYGIENIAKÄYTÄNNÖT/ TURVALLISUUSSUUNNITELMA SYYSKAUSI 17.8.2021:

YLEISTÄ

Yleiset THL:n ja valtioneuvoston ohjeet ovat Juuliassakin käytäntönä koronapandemian voittamisessa: käsihygienia, oikea tapa yskiä ja aivastaa, vain oireettomana liikkuminen, keskinäisten lähikontaktien minimoiminen sekä turvaväleistä huolehtiminen.
Tanssitiloissa liikuttaessa (yleiset tilat) on vahva maskisuositus noin 12-vuotiaasta alkaen. Itse liikuntasuorituksen aikana maskinkäyttö on THL:n ohjeistusten mukaisesti vapaaehtoista.
Päivitämme ohjeita epidemiatilanteen mukaan sähköpostitse ja kotisivuillemme.

SALIT

Molemmissa saleissamme Leinikkitiellä (Juulia-sali ja Rosalinda-sali) on käsidesiä, ja opettajat kannustavat jokaista huolehtimaan käsihygieniasta sekä Juuliaan saapuessa että pois lähtiessä. Tarjolla on myös kertakäyttöisiä maskeja.
Salien yleistä siivousta on tehostettu voimakkaammilla desinfioivilla aineilla. Siivousta tehdään myös ryhmän vaihtuessa toiseen.

Pidämme kahden salin oppilaat erillään toisistaan emmekä esim. harjoita yhteisiä tanssi- tai esitystuokioita kuten ennen epidemiaa. Emme ota ryhmiin vierailijoita. Tiloissa vietetään mahdollisimman vähän aikaa ennen ja jälkeen tunnin.
Ryhmäkoot ovat tavallista pienempiä kahden metrin turvavälien mahdollistamiseksi.
Rosalinda-salista Juulia-salin puolella olevassa vessassa kävijät desinfioivat kätensä sekä toisen salin puolelle mennessä että takaisin tullessa.

Suosituksemme on etteivät lasta tunneille tuovat huoltajat tule salien puolelle, ellei ole pakottavaa tarvetta. Pienimpien lasten (3-6v.) kohdalla vanhemman läsnäoloa tarvitsevan lapsen YKSI saattaja voi jäädä tunnille. Sovithan tästä opettajan kanssa, sillä pukuhuoneessa ei koronarajoitukset huomioiden ole tilaa useammalle vanhemmalle. Myös saattajien tulee desinfioida kätensä, käyttää maskia ja noudattaa yleisiä hygieniaohjeita ja suosituksia.

TANSSITUNNIT

Pyydämme vaihtamaan treenivaatteet, täyttämään juomapullon ja laittamaan hiukset kiinni jo valmiiksi kotona, jos se on mahdollista.
Ryhmien vaihtoon on varattu riittävästi aikaa. Seuraava ryhmä voi saapuu sisään vasta kun edellinen on poistunut.
Tunneille saavutaan hieman ennen tunnin alkua. Muistakaa turvavälit ulko-oven suussa ja pukutiloissa eli antakaa ennen teitä saapuneille aikaa riisua kenkänsä ja takkinsa sekä poistua saliin, ennen kuin itse tulette samaiseen tilaan.
Käsihygieniatoimenpiteiden jälkeen oppilas menee suoraan salissa siihen paikkaan, jossa aikoo tunnin aloittaa.

Tanssitunnilla pidetään riittävää väljyyttä toisiin tanssijoihin ja tunneilla vältetään fyysistä kontaktia vaativia harjoituksia.

Juulian venyttelymattoja ei käytetä vaan oppilas tuo halutessaan itse omansa. Opettajat suunnittelevat venyttelyhetket sellaisiksi, ettei venyttelymaton puute muodostu ongelmaksi.
Mikäli tanssitunnilla käytetään jotain Juuliasta lainattavaa tanssivälinettä, olemme miettineet siltä osin ryhmäkohtaisesti hygieniaohjeet ja tiedotamme niistä tunneilla.

LÄHITUNNIT/ ETÄTUNNIT: Mikäli koronatilanne pahenisi niin ettei tunteja voi pitää normaalisti lähitunteina (viranomaissuositukset/ viranomaispäätökset) toimitamme tuntien sisältöä siltä ajalta etäopetusvideolinkkeinä.
Tilanteessa, jossa lähiopetusta on mahdollista jatkaa tietyillä rajoitteilla (esim. kokoontuvan määrän suhteen) saatetaan toimia niin, että lähiopetustunti pidetään aina vuoroviikoin puolelle ryhmästä ja toinen puolikas osallistuu silloin tunnin sisältöön striimauksen avulla.
 
Saavu tunnille vain täysin terveenä!
JOS OPPILAS ALKAA OIREHTIA TUNNIN AIKANA/OIREHTII SAAPUESSAAN:
Jos ryhmän ohjaaja huomaa, että tunnille saapuva oppilas oirehtii hengitystieoireita, hänet käännytetään kotiin.
Mikäli oireilu alkaa tunnin aikana, on oppilaan poistuttava tunnilta. Alaikäisen kohdalla ilmoitetaan asiasta huoltajalle, jonka tulee järjestää oppilaalle kyyti takaisin kotiin mahdollisimman nopeasti.
Jos oppilaalla todetaan koronatartunta tunnin jälkeen, toivomme, että ilmoittaisitte siitä myös Tanssitalo Juuliaan Taikku Hyvöselle. Muut jatkotoimenpiteet toteutamme THL:n ja valtioneuvoston ohjeistusten mukaan.

Jos hygieniasuunnitelmastamme jäi jotain epäselväksi tai haluatte vielä keskustella turvallisiin tunteihin liittyvistä asioista, olkaa yhteydessä osoitteessa
taikku.hyvonen@kolumbus.fi


KIITOS KAIKILLE YHTEISTYÖSTÄ! 17.8.2021 Tanssitalo Juulia, Taikku Hyvönen