TANSSITALO JUULIAN HYGIENIAKÄYTÄNNÖT/ TURVALLISUUSSUUNNITELMA KEVÄTKAUSI 2021:

YLEISTÄ
Yleiset THL:n ja valtioneuvoston ohjeet koronapandemian voittamisessa ovat Juuliassakin käytäntönä: käsihygienia, oikea tapa yskiä ja aivastaa, vain oireettomana liikkuminen, keskinäisten lähikontaktien minimoiminen sekä turvaväleistä huolehtiminen. Tarjolla on myös kertakäyttöisiä maskeja.

SALIT
- Molemmissa saleissamme Leinikkitiellä (Juulia-sali ja Rosalinda-sali) on käsidesiä, ja opettajat kannustavat jokaista huolehtimaan käsihygieniasta sekä Juuliaan saapuessa että pois lähtiessä.

- Pidämme salien oppilaat erillään toisistaan emmekä esim. harjoita yhteisiä tanssi- tai esitystuokioita. Emme ota ryhmiin vierailijoita. Ryhmäkoot ovat tavallista pienempiä.
Poissaolojen korvaaminen muilla tunneilla ei ole toistaiseksi mahdollista.

- Rosalinda-salista Juulia-salin puolella olevassa vessassa kävijät desinfioivat kätensä sekä toisen salin puolelle mennessä että takaisin tullessa.

- Suosituksemme on, etteivät lasta tunneille tuovat tule salien puolelle, ellei ole pakottavaa tarvetta. Tämä ei kuitenkaan koske pienimpien lasten (3-6v.) ryhmiä vaan riisumis- ja vaatetusapua sekä muuta vanhemman läsnäoloa tarvitsevan lapsen YKSI saattaja voi jäädä tunnille. Myös saattajien tulee desinfioida kätensä ja noudattaa yleisiä hygieniaohjeita ja suosituksia.

- Salien yleistä siivousta on tehostettu voimakkaammilla, desinfioivilla aineilla. Siivousta tehdään myös ryhmän vaihtuessa toiseen. Ryhmien vaihtoon on varattu riittävästi aikaa. Seuraava ryhmä saapuu sisään vasta kun edellinen on poistunut.

TANSSITUNNIT
- Pyydämme vaihtamaan treenivaatteet, täyttämään juomapullon ja laittamaan hiukset kiinni jo valmiiksi kotona, jos se on mahdollista.

-Tunneille saavutaan hieman ennen tunnin alkua. Muistakaa turvavälit ulko-oven suussa ja pukutiloissa eli antakaa ennen teitä saapuneille aikaa riisua kenkänsä ja takkinsa sekä poistua saliin, ennen kuin itse tulette samaiseen tilaan. Tiloissa vietetään mahdollisimman vähän aikaa ennen ja jälkeen tunnin.

- Tanssitunnilla pidetään riittävää väljyyttä toisiin tanssijoihin ja tunneilla vältetään fyysistä kontaktia vaativia harjoituksia.

- Juulian venyttelymattoja ei käytetä vaan oppilas tuo halutessaan itse omansa. Opettajat suunnittelevat venyttelyhetket sellaisiksi, ettei venyttelymaton puute muodostu ongelmaksi.

- Mikäli tanssitunnilla käytetään jotain Juuliasta lainattavaa tanssivälinettä, olemme miettineet siltä osin ryhmäkohtaisesti hygieniaohjeet, ja tiedotamme niistä tunneilla.

JOS OPPILAS ALKAA OIREHTIA TUNNIN AIKANA/OIREHTII SAAPUESSAAN:
Saavu tunnille vain täysin terveenä!

- Jos ryhmän ohjaaja huomaa, että tunnille saapuva oppilas oirehtii hengitystieoireita, hänet käännytetään kotiin.

- Mikäli oireilu alkaa tunnin aikana, on oppilaan poistuttava tunnilta. Alaikäisen kohdalla ilmoitetaan asiasta huoltajalle, jonka tulee järjestää oppilaalle kyyti takaisin kotiin mahdollisimman nopeasti.

- Jos oppilaalla todetaan koronatartunta tunnin jälkeen, toivomme, että ilmoittaisitte siitä myös Tanssitalo Juuliaan Taikku Hyvöselle. Muut jatkotoimenpiteet toteutamme THL:n ja valtioneuvoston ohjeistusten mukaan.

Jos hygieniasuunnitelmastamme jäi jotain epäselväksi, tai haluatte vielä keskustella turvallisiin tunteihin liittyvistä asioista, voitte olla yhteydessä Taikku Hyvöseen osoitteessa
taikku.hyvonen@kolumbus.fi
Päivitämme ohjeita epidemiatilanteen mukaan sähköpostitse ja kotisivuillemme.

3.12.2020 Tanssitalo Juulia, Taikku Hyvönen