TANSSITALO JUULIAN HYGIENIAKÄYTÄNNÖT/ TURVALLISUUSSUUNNITELMA


YLEISTÄ

Yleiset THL:n ja valtioneuvoston ohjeet ovat Juuliassakin käytäntönä koronapandemian voittamisessa: käsihygienia, oikea tapa yskiä ja aivastaa, vain oireettomana liikkuminen, keskinäisten lähikontaktien minimoiminen sekä turvaväleistä huolehtiminen.
Tanssitiloissa liikuttaessa (yleiset tilat) on vahva maskisuositus noin 12-vuotiaasta alkaen. Itse liikuntasuorituksen aikana maskinkäyttö on THL:n ohjeistusten mukaisesti vapaaehtoista.
Otamme käyttöön koronapassin (16v. ja yli), jos sillä voi vapautua liikuntatilojen mahdollisista sulusta. Samalla tavalla toimimme, jos ryhmäkokojen rajoituksista voi vapautua koronapassilla.
Päivitämme ohjeita epidemiatilanteen mukaan sähköpostitse ja kotisivuillemme.


SALIT

Molemmissa saleissamme Leinikkitiellä (Juulia-sali ja Rosalinda-sali) on käsidesiä, ja opettajat kannustavat jokaista huolehtimaan käsihygieniasta sekä Juuliaan saapuessa että pois lähtiessä. Tarjolla on myös kertakäyttöisiä maskeja.
Salien yleistä siivousta on tehostettu voimakkaammilla desinfioivilla aineilla. Siivousta tehdään myös ryhmän vaihtuessa toiseen.

Pidämme kahden salin oppilaat erillään toisistaan emmekä esim. harjoita yhteisiä tanssi- tai esitystuokioita kuten ennen epidemiaa. Emme ota ryhmiin vierailijoita. Tiloissa vietetään mahdollisimman vähän aikaa ennen ja jälkeen tunnin.
Ryhmäkoot ovat tavallista pienempiä kahden metrin turvavälien mahdollistamiseksi.
Rosalinda-salista Juulia-salin puolella olevassa vessassa kävijät desinfioivat kätensä sekä toisen salin puolelle mennessä että takaisin tullessa.

Suosituksemme on etteivät lasta tunneille tuovat huoltajat tule salien puolelle, ellei ole pakottavaa tarvetta. Pienimpien lasten (3-6v.) kohdalla vanhemman läsnäoloa tarvitsevan lapsen yksi saattaja voi jäädä tunnille. Sovithan tästä etukäteen laittamalla postia osoitteeseen taikku.hyvonen@kolumbus.fi.
Myös saattajien tulee desinfioida kätensä, käyttää maskia ja noudattaa yleisiä hygieniaohjeita ja suosituksia.


TANSSITUNNIT

Pyydämme vaihtamaan treenivaatteet, täyttämään juomapullon ja laittamaan hiukset kiinni jo valmiiksi kotona, jos se on mahdollista.
Ryhmien vaihtoon on varattu riittävästi aikaa. Seuraava ryhmä voi saapuu sisään vasta kun edellinen on poistunut.
Tunneille saavutaan hieman ennen tunnin alkua. Muistakaa turvavälit ulko-oven suussa ja pukutiloissa eli antakaa ennen teitä saapuneille aikaa riisua kenkänsä ja takkinsa sekä poistua saliin, ennen kuin itse tulette samaiseen tilaan.
Käsihygieniatoimenpiteiden jälkeen oppilas menee suoraan salissa siihen paikkaan, jossa aikoo tunnin aloittaa.

Tanssitunnilla pidetään riittävää väljyyttä toisiin tanssijoihin ja tunneilla vältetään fyysistä kontaktia vaativia harjoituksia.

Juulian venyttelymattoja ei käytetä vaan oppilas tuo halutessaan itse omansa. Opettajat suunnittelevat venyttelyhetket sellaisiksi, ettei venyttelymaton puute muodostu ongelmaksi.
Mikäli tanssitunnilla käytetään jotain Juuliasta lainattavaa tanssivälinettä, olemme miettineet siltä osin ryhmäkohtaisesti hygieniaohjeet ja tiedotamme niistä tunneilla.

 
Saavu tunnille vain täysin terveenä!
JOS OPPILAS ALKAA OIREHTIA TUNNIN AIKANA/OIREHTII SAAPUESSAAN:
Jos ryhmän ohjaaja huomaa, että tunnille saapuva oppilas oirehtii hengitystieoireita, hänet käännytetään kotiin.
Mikäli oireilu alkaa tunnin aikana, on oppilaan poistuttava tunnilta. Alaikäisen kohdalla ilmoitetaan asiasta huoltajalle, jonka tulee järjestää oppilaalle kyyti takaisin kotiin mahdollisimman nopeasti.
Jos oppilaalla todetaan koronatartunta tunnin jälkeen, toivomme, että ilmoittaisitte siitä myös Tanssitalo Juuliaan Taikku Hyvöselle osoitteeseen taikku.hyvonen@kolumbus.fi. Muut jatkotoimenpiteet toteutamme THL:n ja valtioneuvoston ohjeistusten mukaan.

 

LÄHITUNNIT/ ETÄOPETUS

Mikäli viranomaiset sulkevat toiminnan kauden jo alettua niin ettei tunteja voi pitää lähitunteina (viranomaissuositukset/ viranomaispäätökset), toimitamme tuntien sisältöä siltä ajalta etäopetusvideolinkkeinä.
Tilanteessa, jossa lähiopetusta on mahdollista jatkaa tietyillä rajoitteilla (esim. kokoontuvan määrän suhteen) saatetaan toimia niin, että lähiopetustunti pidetään aina vuoroviikoin puolelle ryhmästä ja toinen puolikas osallistuu silloin tunnin sisältöön striimauksen avulla.

Lasten ja nuorten tunnit pääsevät alkamaan ilmoitettuna ajankohtana.
Liikuntatilojen sulku Avin määräyksestä on voimassa silloin, kun Juulian aikuisryhmien tuntien pitäisi alkaa. Ne käynnistetään vasta sulun päätyttyä ja infoamme siitä ilmoittautumisen yhteydessä antamiinne sähköposteihin. Kurssimaksu lasketaan (pitämättömät tunnit vähentäen) uudelleen vastaamaan aloitusajankohtaa. Kauden alun pitkittyminen vähentää siis kurssimaksua pitämättömien tuntien osalta.KIITOS KAIKILLE YHTEISTYÖSTÄ! 1.1.2022 Tanssitalo Juulia, Taikku Hyvönen