Villiä Tanssia!-kisojen tuomariarviot

27.03.2018

VILLIÄ TANSSIA!- KISA   17.3.2018 TUOMARIEN ARVIOINNIT:

 

RIVER; ADELINA VANGONEN

Nuori, herkän eläytymiskykyinen ja rohkea solistitanssijatar oli valinnut persoonalleen sopivan musiikin, ja oli siihen laittanut useammankin tyylisuunnan liikkeitä ja eleitä. Laulun sanojen tulkintaa oli myös. Yleisökontakti oli vielä ujon puoleista. Myös energian jaksottamista toivottiin enemmän. Liikevalikoima oli monipuolinen ja tasoja ja tilaa oli käytetty monipuolisesti. Koko vartalo oli käytössä, eikä toistoa ollut liikaa, vaikka musiikki olikin pitkänpuoleinen. Kokonaisuus oli mietityn ja hyvin harjoitellun oloinen. Jatkossa tanssin yhdistäminen musiikin teemaan voisi olla seuraava haaste.

Hienoa työtä, potentiaalia löytyy, odotamme lisää omaa tanssiasi!

 

MASHUP; SHINE

Koopop-tyylin useasta biisistä koottu, ja huolella harjoiteltu tanssi sisälsi paljon useita koopopin elementtejä. Tanssityyli oli täydennetty kpopin mukaisella vaatetuksella ja asenteella. Kuviokelluntaa neljällä tanssijalla oli runsaasti, ja lipsync oli luontevaa.

Erityisesti hyvälle mielelle sai katsojan musiikin vaihdosten hauska huomiointi, ne olivat osa tanssia. Huumoria rekvisiitan avulla- siitä myös plussaa! Hyvä kokonaisuus, tosin ehkä hieman liian pitkä, mutta joka sai yleisön mukaansa. Turha ujous, virheiden näkyminen kasvoilta ja heittäytyminen koko persoonalla- siinä työstön paikkaa jatkossa!

 

 

MONIMONSTER; NETTA PÄÄKKÖNEN

Tanssija karismaattisuus ja vahva tulkinta olivat tämän esityksen valtteja. Oma persoona oli tuotu vahvasti ja täysillä mukaan, heittäytyminen oli huikeaa! Äänenkäyttö esityksen yhteydessä oli rohkeaa. Tanssi alkoi heti täysillä, ja draama kantoi vahvana loppuun asti. Taistelulajin mukainen puvustus oli luonteva osa esitystä. Vaikka pohjalla olikin tunteiden tulkinnan syvät sävyt, mukaan oli saatu myös huumoria ja keveämpiä sävyjä- se kertoo koreografian teon ja tulkinnan taidosta. Tuomarit antavat mietittäväksi tuleviin haasteisiin, miten kontakti yleisöön muodostuisi osaksi tanssia, ja miten ”tyhjätkin” kohdat saisivat sisältöä tanssiessa.

 

YO HO; S.E.R.A

Draamaa ja draaman kaarta oli näiden neljän selvästi hyvin esiintymiskokemusta omaavan tanssijan upeasti toteutettuna. Itse juoni jäi hieman epäselväksi, eli kumpi oli pääosassa, meri vai merirosvot? Sinisen huivin käyttö oli taidokkuudessaan ja luontevuudessaan huikeaa. Kuvioita, paikanvaihdoksia ja tasoja oli runsaasti, ja tanssia olisi todellakin katsonut pidempään! Liikkeiden samanaikaisuus teki katsomisesta miellyttävää, ja parien väliset jutut pitivät mielenkiintoa yllä. Pieni miinus puvustuksesta- miettikääpä siihen paremmin tarinaa tukevaa vaatetta… Kisavoitto oli ansaittu!

 

 

KRYPTINEN SALAISUUS; CRYPTIC

Seitsemän esiintyjän koopop-tyylin ryhmästä puuttui yksi tyttö, mutta muita se ei haitannut- hyvin harjoitellussa  kokonaisuudessa jokainen muisti silti paikkansa. Tanssin alku oli poikkeavan virkistävä, ja muutoinkin kuvioinnissa oli kivoja jutskia, joita toteutettiin luontevasti. Kasvoista näkyi että esiintyjät viihtyivät lavalla, ja ryhmän sisäinenkin kemia toimi. Puvustus oli hyvä, samoin laaja lavan käyttö. Viihdyttävä, hauska ja värikäs kokonaisuus takasi ”Taikun valinta”-palkinnon. Upea!

25.02.2019Vuoden 2019 Juulia - Tarja Rantanen
12.01.2019Tanssia & Temppuja hiihtoloma!!
10.01.20191st BRAND KEVÄT 2019!!
09.01.2019KEVÄÄN 2019 ESITE
04.01.2019Kevään ensimmäinen kotikirje
09.12.2018Syksyn 2018 kunniakirjat
31.10.2018Villiä tanssia!-kisojen tuomariarviot
27.09.2018LENITAN STREET FEMME KESÄTIIVARI KERTAUS
23.08.2018Juttu Juuliasta Vantaan Sanomissa 22.8.2018
07.08.2018Toinen Tanssia & Temppuja-ryhmä sunnuntaille Marissa-ryhmän sijaan

Siirry arkistoon »