katutanssi_800x605.jpg
Tunneilla tanssitaan eri katutansseja, suurin osa koreografioista yhdistelee useampaa lajia. Koreografia-treenin lisäksi tunneilla harjoitellaan jonkin verran tanssitekniikkaa ja ilmaisua. Tilaa on myös freestyle-jorailulle, jotta jokainen pääsee kunnolla hakemaan esille oman tanssitapansa!

Jokainen tunti sisältää hieman kehonhuoltoa, nuorimpien tanssijoiden ryhmille tämä tulee kuitenkin leikin kautta.


Olet tervetullut tunneille, vaikkei sinulla olisikaan aiempaa tanssitaustaa. Innokas asenne ja halu oppia riittävät!

Tunnit ohjaa Venla Mantere, paitsi Street Femme- tunnit ohjaa Jacinda Vuorinen.


Streetin yksi sukulaislajeista on vauhdikas discoriental-tanssi, jossa streettiin yhdistellään muitakin tanssityylejä. Pääset tutustumaan discoriental- tyylin tunteihin kohdassa "Tanssitunnit" --> "Discoriental". Tunnit sopivat 10- vuotiaasta eteenpäin.


"Freestylers" n. 8-10v

 Maanantaisin 7.9. - 30.11. (ei tuntia 12.10.)

klo 17.30 - 18.30

Hinta 110€

"Freshmakers" 10-12v 

Keskiviikkoisin 9.9. - 2.12. (ei tuntia 14.10.)

klo 18.45 - 19.45

Hinta 110€

"Top Rockers" 13v lähtien

 Maanantaisin 7.9. - 30.11. (ei tuntia 12.10.)

klo 18.45 - 19.45

Hinta 110€


"Street Femme" 13v lähtien

Perjantaisin 4.9. - 27.11. (ei tuntia 16.10.)

klo 18.05 - 19.05

Hinta 110€

Street Femme on street- pohjainen miksaus, jossa ryhmän ohjaaja Jacinda Vuorinen yhdistelee eri tanssityylejä dynaamiseksi kokonaisuudeksi. Jacindan oman tyylin pohjana ovat commercial street-, afrobeats-, dancehall-, ja hiphop- tyyleistä.
Tunneilla pääset nauttimaan eläytymisestä ja kokemaan valtavaa positiivistä tanssienergiaa! Koreografiat ovat vahvoja ja liikkeet hykerryttävän ihania. 


Street-tanssin teoriaa, kirjoittajina Sini Lindgren ja Elsa Rautavaara:

Sini Lindgren

Street-tanssi ja eri katutanssilajit ovat suhteessa moneen muuhun tanssin muotoon suhteellisen uusia. Street-tanssi on sekoitus montaa eri katutanssin lajia yhdessä koreografiassa. Street-tanssi ja katutanssilajit ovat saaneet alkunsa 1900-luvun puolivälissä Englannissa ja Yhdysvalloissa. Street-tanssi sekoitetaan usein hip hopiin, ja moni ei tiedä eroa näissä kahdessa. Hip hop on yksi katutanssin muoto, kun taas street-tanssi yhdistelmä useita katutanssilajeja. Street-tanssi ei siis periaatteessa ole tanssilaji, vaan kokoelma eri lajeista.

Katutanssit ovat saaneet nimensä siitä, että lajien ajatellaan olevan kotoisin "kaduilta". Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kyseistä tanssia olisi tanssittu vain kaduilla, vaan kaikenlaiset alueet kävivät, kunhan kyse ei ollut tanssistudioista. Katutanssit voivat olla peräisin myös yökerhoista, puistoista tai yhteisistä suurista bileistä. Katutanssit ovat siis tanssin muotoja, jotka ovat syntyneet niin sanotusti "luonnollisesti". Katutanssille ei ole erikseen etsitty mitään tiettyjä paikkoja, joissa sitä voisi harjoittaa, vaan ajatuksena on ollut, että kaikki käy, ja tanssi on sitä mitä itse on sillä hetkellä ajatellut.

Street-tansseissa voi olla mukana muun muassa housea, lockingia, vogueta tai hip hopia. Sekoittamalla monta eri katutanssin muotoa yhteen kokonaisuuteen tekee tanssista mielenkiintoisen ja monipuolisen. Street-tanssi on käsite vain sekoitetuille katutanssilajeille. Street-tanssit voivat erota toisistaan todella paljon, mikäli niitä vertaa toisiinsa. Useimmissa street-tansseissa on tosin selkeitä yhtenäisiä piirteitä, kuten esimerkiksi hip hopia ja vogueta. Vogue, eli käsillä tehtyä tanssia, on todella yleinen street-tansseissa.

Suomen katutanssilajit ja street-tanssi ovat peräisin 90-luvulta. Street-tanssi saavutti suosiota 2000-luvulla Suomessa, ja nykypäivänä se on jo tunnetumpi laji. Laji on tunnettu sekä maailmalla että Suomessa. Suomessa kisataan mestaruuskisoja street-tanssista vuosittain. Kisoissa menestyneet suomalaiset tanssijat ovat myös seilanneet kansainvälisissä kisoissa ja voittaneet monia eri palkintoja kansainvälisesti. Useimmiten kansainväliset kisat ovat suurempia, ja antavat street-tanssijoille enemmän mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

 

Elsa Rautavaara
Korjaukset ja sisällön tarkistus Katri Norrlin

Street dance, eli street-tanssi tai katutanssi on melko uusi tanssilaji. Katutanssi toimii myös ikään kuin kattoterminä: siihen kuuluu paljon eri alalajeja, joita ovat esimerkiksi hip hop, house, locking, breakdance, waacking, popping, krumping, steppi, dancehall, vogue, sekä kotimainen laji siéva. Tunnetuimpia näistä ovat house, vogue, breakdance sekä hiphop. Street-tunnit ja -tanssit voivat olla myös yhdistelmiä näistä lajeista. Katutanssilajit tulivat Suomeen 90-luvulla, mutta suureen suosioon ne tulivat vasta 2000-luvun alussa. Nimensä mukaisesti katutanssi tarkoittaa sellaisia tanssityylejä, jotka ovat saaneet vaikutteita kaduilta.

House on yksi katutanssin suosituista tyyleistä, vaikka sen alkuperä ei tulekaan kadulta, vaan klubeilta. House nousi pintaan 1970-luvun lopulla, ja se on paljon vanhempaa kuin housemusiikki, jota käytetään housea tanssiessa. Houselle tyypillistä on improvisaatio, monimutkainen ja nopea jalkatyö, sekä sujuva vartalon liike. 

Vogue, eli voguing on 1980-luvun lopulta peräisin oleva todella tyylitelty ja moderni house-tanssilaji, jota voidaan käyttää nykyään esimerkiksi muotinäytöksissä. Vogue sai paljon huomiota ja menestystä vuonna 1990, kun sitä nähtiin Madonnan kappaleessa ja musiikkivideossa "Vogue". Voguelle tyypillistä ovat tarkkuus sekä poseeraukset – joiden inspiraationa ovat toimineet muotilehdet. Jalkojen ja käsien liikkeet ovat monesti jäykkiä, kulmikkaita ja liikkuvat nopeasti asennosta toiseen. 

Hiphop on tanssityyli, joka on saanut alkunsa 1960-luvun lopuilla ja 1970-luvulla Yhdysvaltain länsirannikolla. Hiphopissa katsotaan hyvällä sitä, että tanssijalla on omanlainen tyyli. Se kehittyy harjoitellessa ja tanssiessa ajan myötä.  Hiphoppiin on myöhemmin kehittynyt ja yhdistynyt todella paljon vanhoja tansseja, kuten steppiä, breakdancea, reggaeta, housea, sekä afrikkalaista ja afroamerikkalaista tanssia. 

 

IMG_1523.JPG

Perform-4556.jpgIMG_1486.JPG