Street

katutanssi_800x605.jpg
Tunneilla tanssitaan eri katutansseja. Suurin osa koreografioista yhdistelee useampaa eri street-lajia. Koreografiatreenin lisäksi tunneilla harjoitellaan jonkin verran tanssitekniikkaa ja ilmaisua. Tilaa on myös freestyle-jorailulle, jotta jokainen pääsee kunnolla hakemaan esille oman tanssitapansa!

Jokainen tunti sisältää hieman kehonhuoltoa, nuorimpien tanssijoiden ryhmille tämä tulee kuitenkin leikin kautta.


Olet tervetullut tunneille, vaikkei sinulla olisikaan aiempaa tanssitaustaa. Innokas asenne ja halu oppia riittävät! Tunneilla pääset nauttimaan eläytymisestä ja kokemaan valtavaa positiivistä tanssienergiaa!


Streetin yksi sukulaislajeista on vauhdikas discoriental-tanssi, jossa streettiin yhdistellään muitakin tanssityylejä. Pääset tutustumaan discoriental- tyylin tunteihin kohdassa "Tanssitunnit" --> "Discoriental". Tunnit sopivat 10-vuotiaasta eteenpäin.

Lasten ja nuorten street-ryhmien ohjaajana toimii Jacinda Vuorinen. Maanantain nuorten  Street Groove-ryhmän vetää Katri Norrlin.
Jacindan oman tyylin pohjana ovat commercial street-, afrobeats-, dancehall-, ja hiphop- tyylit.

Myös Katri ammentaa tuntiensa tanssit monipuolisesta street-taustastaan käsin. Katrin päivätyö mm. YleX:n musiikkitoimittajana takaa tunneillakin huippuhyvää musaa :)!
"Freestylers" n. 8-10v (Jacinda Vuorinen)

Maanantaisin 30.8.-29.11. Tuntia ei ole syyslomalla 18.10.

Klo 18.00-19.00

Hinta 125€- ”Freshmakers” (9-10v) (Jacinda Vuorinen):

Keskiviikkoisin 8.9.- 8.12. Tuntia ei ole syyslomalla 20.10.

Klo 17.00-18.00.

Hinta 125€


"Top Rockers" 11v. ja siitä ep. (Jacinda Vuorinen)

Keskiviikkoisin 1.9.-8.12. Tuntia ei ole syyslomalla 20.10.

Klo 18.15-19.15

Hinta 135€"Street Groove" 13v ja siitä ep. (Katri Norrlin)

Maanantaisin 30.8.-29.11. Tuntia ei ole syyslomalla 18.10.

Klo 18.00-19.00

Hinta 125€STREET FEMME 30+ (Venla Mantere)

Tämä on aikuisten naisten oma street-tanssiryhmä!

Tunnit koostuvat vauhdikkaasta lämmittelystä, erilaisten street-tyylin tanssisarjojen harjoittelusta ja hyvän fiiliksen improvisaatioharjoituksista. Koreografiat ovat voimakkaan naisellisia ja kuvastavat omissa nahoissa elämisen ihanuutta. Tuntien soundtrack rakentuu suureksi osaksi inspiroivien naisartistien musiikista.

Heti Street Femme -tunnin päätteeksi alkaa kehoa hellivä kehonhuolto. Kannattaa ilmoittautua mukaan myös siihen.

Sunnuntaisin 5.9.-5.12. Tuntia ei ole syyslomalla 24.10.

klo 18.30-19.30. 

Hinta 130€.Street-tanssin teoriaa, kirjoittajina Sini Lindgren ja Elsa Rautavaara:

Sini Lindgren

Street-tanssi ja eri katutanssilajit ovat suhteessa moneen muuhun tanssin muotoon suhteellisen uusia. Street-tanssi on sekoitus montaa eri katutanssin lajia yhdessä koreografiassa. Street-tanssi ja katutanssilajit ovat saaneet alkunsa 1900-luvun puolivälissä Englannissa ja Yhdysvalloissa. Street-tanssi sekoitetaan usein hip hopiin, ja moni ei tiedä eroa näissä kahdessa. Hip hop on yksi katutanssin muoto, kun taas street-tanssi yhdistelmä useita katutanssilajeja. Street-tanssi ei siis periaatteessa ole tanssilaji, vaan kokoelma eri lajeista.

Katutanssit ovat saaneet nimensä siitä, että lajien ajatellaan olevan kotoisin "kaduilta". Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kyseistä tanssia olisi tanssittu vain kaduilla, vaan kaikenlaiset alueet kävivät, kunhan kyse ei ollut tanssistudioista. Katutanssit voivat olla peräisin myös yökerhoista, puistoista tai yhteisistä suurista bileistä. Katutanssit ovat siis tanssin muotoja, jotka ovat syntyneet niin sanotusti "luonnollisesti". Katutanssille ei ole erikseen etsitty mitään tiettyjä paikkoja, joissa sitä voisi harjoittaa, vaan ajatuksena on ollut, että kaikki käy, ja tanssi on sitä mitä itse on sillä hetkellä ajatellut.

Street-tansseissa voi olla mukana muun muassa housea, lockingia, vogueta tai hip hopia. Sekoittamalla monta eri katutanssin muotoa yhteen kokonaisuuteen tekee tanssista mielenkiintoisen ja monipuolisen. Street-tanssi on käsite vain sekoitetuille katutanssilajeille. Street-tanssit voivat erota toisistaan todella paljon, mikäli niitä vertaa toisiinsa. Useimmissa street-tansseissa on tosin selkeitä yhtenäisiä piirteitä, kuten esimerkiksi hip hopia ja vogueta. Vogue, eli käsillä tehtyä tanssia, on todella yleinen street-tansseissa.

Suomen katutanssilajit ja street-tanssi ovat peräisin 90-luvulta. Street-tanssi saavutti suosiota 2000-luvulla Suomessa, ja nykypäivänä se on jo tunnetumpi laji. Laji on tunnettu sekä maailmalla että Suomessa. Suomessa kisataan mestaruuskisoja street-tanssista vuosittain. Kisoissa menestyneet suomalaiset tanssijat ovat myös seilanneet kansainvälisissä kisoissa ja voittaneet monia eri palkintoja kansainvälisesti. Useimmiten kansainväliset kisat ovat suurempia, ja antavat street-tanssijoille enemmän mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

 

Elsa Rautavaara
Korjaukset ja sisällön tarkistus Katri Norrlin

Street dance, eli street-tanssi tai katutanssi on melko uusi tanssilaji. Katutanssi toimii myös ikään kuin kattoterminä: siihen kuuluu paljon eri alalajeja, joita ovat esimerkiksi hip hop, house, locking, breakdance, waacking, popping, krumping, steppi, dancehall, vogue, sekä kotimainen laji siéva. Tunnetuimpia näistä ovat house, vogue, breakdance sekä hiphop. Street-tunnit ja -tanssit voivat olla myös yhdistelmiä näistä lajeista. Katutanssilajit tulivat Suomeen 90-luvulla, mutta suureen suosioon ne tulivat vasta 2000-luvun alussa. Nimensä mukaisesti katutanssi tarkoittaa sellaisia tanssityylejä, jotka ovat saaneet vaikutteita kaduilta.

House on yksi katutanssin suosituista tyyleistä, vaikka sen alkuperä ei tulekaan kadulta, vaan klubeilta. House nousi pintaan 1970-luvun lopulla, ja se on paljon vanhempaa kuin housemusiikki, jota käytetään housea tanssiessa. Houselle tyypillistä on improvisaatio, monimutkainen ja nopea jalkatyö, sekä sujuva vartalon liike. 

Vogue, eli voguing on 1980-luvun lopulta peräisin oleva todella tyylitelty ja moderni house-tanssilaji, jota voidaan käyttää nykyään esimerkiksi muotinäytöksissä. Vogue sai paljon huomiota ja menestystä vuonna 1990, kun sitä nähtiin Madonnan kappaleessa ja musiikkivideossa "Vogue". Voguelle tyypillistä ovat tarkkuus sekä poseeraukset – joiden inspiraationa ovat toimineet muotilehdet. Jalkojen ja käsien liikkeet ovat monesti jäykkiä, kulmikkaita ja liikkuvat nopeasti asennosta toiseen. 

Hiphop on tanssityyli, joka on saanut alkunsa 1960-luvun lopuilla ja 1970-luvulla Yhdysvaltain länsirannikolla. Hiphopissa katsotaan hyvällä sitä, että tanssijalla on omanlainen tyyli. Se kehittyy harjoitellessa ja tanssiessa ajan myötä.  Hiphoppiin on myöhemmin kehittynyt ja yhdistynyt todella paljon vanhoja tansseja, kuten steppiä, breakdancea, reggaeta, housea, sekä afrikkalaista ja afroamerikkalaista tanssia. 

 

IMG_1523.JPG

Perform-4556.jpgIMG_1486.JPG